09 maig COM PODEU PREVENIR LA CAIGUDA DELS CABELLS?

La majoria dels casos de calvície són causats per motius genètics (calvície de patró masculí i calvície de patró femení). No hi ha prevenció per a aquest tipus de pèrdua de cabells.
Aquests 10 consells poden ajudar-te a evitar certs tipus de pèrdua de cabells:
- Evita els pentinats tirants com les trenes, els rodets o les cues de cavall.
- Tracta els cabells amb suavitat: Evita retorçar, fregar-o tractar-lo de forma compulsiva.
- Vigila quan el rentis i raspallis. Amb una pinta de dents amples es poden evitar les estirades de cabells.
- Evita els tractaments forts com els arrissadors calents, les planxes per al cabell, els tractaments amb oli calent i les permanents.
- Evita prendre medicaments que causin la pèrdua de cabells.
- Protegeix el cabell de la llum de el sol i d’altres fonts de llum ultraviolada.
- Deixa de fumar. En alguns estudis s’ha demostrat una relació entre el tabaquisme i la calvície entre els homes.
- Si et sotmets a tractament amb quimioteràpia, consulta amb el metge sobre una gorra de fred. Aquests barrets redueixen el risc que es perdi el cabell durant la quimioteràpia.
- Consulta al teu farmacèutic sobre els tractaments tòpics i suplements orals que poden ajudar-te
- Consumeix aliments dels següents 10 grups:
- Vegetals verds com bleda, enciam, espinac, créixens, brócoliporque aporten vitamina A i C que estimulen la segregació de les substàncies responsables de mantenir el cabell hidratat i condicionat de forma natural.
- Llegums com llenties, fesols, veces, cigrons, faves, o qualsevol d’aquests vegetals que creixen en beina. Es caracteritzen per aportar proteïnes, ferro, zinc i biotina, una substància amb el poder d’enfortir els fol.licles pilosos i tiges capil•lars.
- Pastanagues, perquè són riques en vitamina E, C, potassi i betacarotè (precursor vitamina A), un potent antioxidant que neutralitzaria els radicals lliures.
- Cítrics com llimona, aranja o taronges i també kiwi, maduixes, tomàquet o pebrot, perquè tots ells contenen la vitamina C que té un paper clau en la producció de l’col•lagen, un compost necessari per mantenir el cabell i la pell sana. A més, tenen propietats hidratants, suavitzants i enfortidores dels fol•licles.
- Peixos blaus, com el salmó, la tonyina, verat, seitó o sardina Pel seu alt contingut en àcids grassos Omega-3. Si el teu cabell està ressec i opac pot ser per falta d’aquests àcids Donen vida a els cabells, mantenint-sedós i brilloso, a més alimenten als fol•licles pilosos, estimulant el creixement de cabells.
- Ous, pel seu elevat contingut en vitamina B12, nutrient clau per nodrir el cabell i. augmentar el volum, brillantor i textura.
- Iogurt natural és un dels productes que entre altres nutrients i Vitamines, conté molt calci. Aquest lacti és ideal per cabelleres resseques i sense vida, agredides per les tintures i l’excés de planxa o assecat.
- Fruits secs, especialment les nous, ametlles i cacauet, contenen zinc, seleni i vitamina B en grans quantitats. Aquests nutrients es van vincular a diferents estudis amb un menor risc de pèrdua prematura de cabells i encanecimiento.
- Cereals integrals i grans sencers, perquè són rics en vitamina B5 i inositol, un compost que és considerat un dels principals nutrients per estimular el creixement de cabells i evitar la calvície. Molts especialistes en dermatologia informen que els nivells baixos d’inositol provocarien aprimament i caiguda de cabells.
- No oblidis l’aigua: Si vas notar que el teu cabell es trenca, cau en excés, s’enreda molt, o no creix, pot ser per falta d’hidratació. L’aigua no és un aliment en si, però té una funció clau en l’organisme i en la salut de els cabells. La manca d’hidratació és la causa més habitual d’una cabellera aspra, opaca i sense brillantor. Bevent a l’almenys vuit gots d’aigua a el dia podràs controlar aquesta situació.
Mª Eugènia Gonzalez. Llicenciada en Farmàcia. nº col·legiada 14375
FONT BIBLIOGRAFICA:
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/
https://www.clubdefarmacia.com/wp-content/uploads/files_mf/protocoloactuacionfarmaciasproblemaderma.pdf
Revista el Farmacéutico, no578