Nosaltres - Farmàcia Maria Eugènia González
15302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15302,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15793,elementor-page elementor-page-15302

La nostra farmàcia i Sant Celoni

A la facultat estudiem Història de la Farmàcia. Però poques vegades una oficina de Farmàcia pot dir que te 5 segles d’història i ho pot documentar.

Som part del cor del nostre poble i volem compartir la història d’aquesta farmàcia a la vil·la de Sant Celoni. Esperem que us agradi.

L’origen d’aquesta farmàcia data de 1567, dada més antiga en la que sabem que En Joan Estaper regentava el que aleshores devia ser una farmàcia, o APOTECA o BOTICA. Amb ell va començar una nissaga amb diferents farmacèutics, molts d’ells amb cognom Torrent. Per exemple, en Francesc Torrent i Molins, que la va regentar entre 1798 i 1825,i es va casar amb Teresa Puig, (per cert, també filla del farmacèutic de Blanes). La filla d’ambdós, alhora, es va casar amb Genis Pagès i Vehí, de la família dels Pagès originals del poble de Ultramort, a Girona.

D’aquesta manera la farmàcia va passar de ser “Torrent” a ser “Pagès”, i va ser regentada pel Genís entre 1825 i 1853, any de la seva mort. En Genís va ser també qui va situar la farmàcia a la ubicació en la que s’hi troba ara. De nou es produeix un canvi de cognom ja que la farmàcia va passar a mans del seu nebot, un dels quatre fills de la seva germana, Maria Pagès i Vehí, que s’havia casat amb Joan Forn Serra. Va ser ell i no els seus germans qui la va heretar ja que era l’únic farmacèutic.

En Josep Forn i Pagès es va casar amb Àngels Riera, amb la que va tenir 2 fills: Joan i Maria Forn i Riera i va regentar la farmàcia fins el 1887. A la seva mort, els seus fills no tenien prou edat per titular la farmàcia, i tot que va passar a ser propietat de la seva dona, l’Angels Riera, durant uns anys va tenir diferents regents, fins que al 1907 agafa la seva gestió en Joan Forn i Riera el seu fill, però en col·laboració amb el seu cunyat, el marit de la Maria.

En Joan Forn i Riera es va casar amb Anna Recasens i Mata, i van tenir una filla, Mª Àngels Forn i Recasens. A la mort d’en Joan al 1940, Anna Recasens ha de permetre la regència de la farmàcia a diferents farmacèutics contractats fins l’any en que cedeix la farmàcia en propietat a la seva filla, Mª Àngels, però, de nou, es el seu marit, en Joan Pujol i Net qui es el farmacèutic que la regenta. En Joan i na Mª Àngels van tenir molts fills, però només n’Antoni Pujol i Forn va estudiar Farmàcia. Es a partir de aleshores que la farmàcia es coneguda (i encara perdura) com a Farmàcia Pujol.

N’Antoni Pujol va ampliar el negoci a un laboratori d’anàlisis clíniques, la seva passió. Per això, va vendre la farmàcia per primera vegada a una persona externa a la família, Na Concepció Sancho, que en va ser titular fins començaments de 2019.

Finalment, el 14 de Gener de 2019, la farmàcia va se traspassada de nou a la titular actual, complint així el somni de regentar una farmàcia a un dels pobles més emblemàtics de Catalunya, als peus del Montseny.

El nostre profund agraïment a n’Antoni Pujol, per haver compartit aquesta informació i uns documents tan valuosos amb nosaltres, fem-nos partícips de l’orgull de les seves arrels al poble i a la noble professió de la Farmàcia.

Poques vegades una oficina de Farmàcia pot dir que te 5 segles d’història i ho pot documentar. Aquesta farmàcia durant segles ha esdevingut part del cor del nostre poble.

L’origen data de 1567, dada més antiga en la que sabem que En Joan Estaperregentava el que aleshores devia ser APOTECA o BOTICA. Amb ell va començar una nissaga amb cognom Torrent. Per exemple, en Francesc Torrent i Molins, que la va regentar entre 1798 i 1825,i es va casar amb Teresa Puig. La filla d’ambdós, alhora, es va casar amb Genis Pagès i Vehí, de la família dels Pagès originals del poble de Ultramort. Posteriorment, tornarà a canviar de cognom a finals del segle XIX, quan és heretada per en Josep Forn i Pagès.

Des de aleshores, ha passat de generació en generació fins que el Gener de 2019, va se traspassada a la titular actual, amb la il·lusió de regentar una farmàcia a un dels pobles més emblemàtics de Catalunya, als peus del Montseny.

Farmàcia María Eugènia González

A on ens pots trobar?

Al carrer Major 125 de Sant Celoni, al costat de l’Ajuntament

Quin horari tenim?

De dilluns a divendres de 08:30 a 14:00 i de 16:00 a 20:30

Dissabtes de 09:00 a 14:00

Voleu trucar-nos?

Telèfon fixe: 936 33 94 02

Telèfon mòbil: 611 18 73 54

Estem al vostre servei

Mª EUGÈNIA GONZÁLEZ / FARMACÈUTICA LDA. NUM. 14375
NÚRIA RODRIGUEZ / FARMACÈUTICA LDA. NUM. 7914
LAIA GODAYOL / TÈCNICA EN FARMÀCIA
ANNA MIQUEL / TÈCNICA EN FARMÀCIA
MARTA MOLINA / TÈCNICA EN FARMÀCIA

En tot això us podem ajudar