COM PODEU PREVENIR LA CAIGUDA DELS CABELLS? - Farmàcia Maria Eugènia González
15824
post-template-default,single,single-post,postid-15824,single-format-standard,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default

COM PODEU PREVENIR LA CAIGUDA DELS CABELLS?

COM PODEU PREVENIR LA CAIGUDA DELS CABELLS?

La majoria dels casos de calvície són causats per motius genètics (calvície de patró masculí i calvície de patró femení). No hi ha prevenció per a aquest tipus de pèrdua de cabells.
Aquests 10 consells poden ajudar-te a evitar certs tipus de pèrdua de cabells:

 1. Evita els pentinats tirants com les trenes, els rodets o les cues de cavall.
 2. Tracta els cabells amb suavitat: Evita retorçar, fregar-o tractar-lo de forma compulsiva.
 3. Vigila quan el rentis i raspallis. Amb una pinta de dents amples es poden evitar les estirades de cabells.
 4. Evita els tractaments forts com els arrissadors calents, les planxes per al cabell, els tractaments amb oli calent i les permanents.
 5. Evita prendre medicaments que causin la pèrdua de cabells.
 6. Protegeix el cabell de la llum de el sol i d’altres fonts de llum ultraviolada.
 7. Deixa de fumar. En alguns estudis s’ha demostrat una relació entre el tabaquisme i la calvície entre els homes.
 8. Si et sotmets a tractament amb quimioteràpia, consulta amb el metge sobre una gorra de fred. Aquests barrets redueixen el risc que es perdi el cabell durant la quimioteràpia.
 9. Consulta al teu farmacèutic sobre els tractaments tòpics i suplements orals que poden ajudar-te
 10. Consumeix aliments dels següents 10 grups:
  1. Vegetals verds com bleda, enciam, espinac, créixens, brócoliporque aporten vitamina A i C que estimulen la segregació de les substàncies responsables de mantenir el cabell hidratat i condicionat de forma natural.
  2. Llegums com llenties, fesols, veces, cigrons, faves, o qualsevol d’aquests vegetals que creixen en beina. Es caracteritzen per aportar proteïnes, ferro, zinc i biotina, una substància amb el poder d’enfortir els fol.licles pilosos i tiges capil•lars.
  3. Pastanagues, perquè són riques en vitamina E, C, potassi i betacarotè (precursor vitamina A), un potent antioxidant que neutralitzaria els radicals lliures.
  4. Cítrics com llimona, aranja o taronges i també kiwi, maduixes, tomàquet o pebrot, perquè tots ells contenen la vitamina C que té un paper clau en la producció de l’col•lagen, un compost necessari per mantenir el cabell i la pell sana. A més, tenen propietats hidratants, suavitzants i enfortidores dels fol•licles.
  5. Peixos blaus, com el salmó, la tonyina, verat, seitó o sardina Pel seu alt contingut en àcids grassos Omega-3. Si el teu cabell està ressec i opac pot ser per falta d’aquests àcids Donen vida a els cabells, mantenint-sedós i brilloso, a més alimenten als fol•licles pilosos, estimulant el creixement de cabells.
  6. Ous, pel seu elevat contingut en vitamina B12, nutrient clau per nodrir el cabell i. augmentar el volum, brillantor i textura.
  7. Iogurt natural és un dels productes que entre altres nutrients i Vitamines, conté molt calci. Aquest lacti és ideal per cabelleres resseques i sense vida, agredides per les tintures i l’excés de planxa o assecat.
  8. Fruits secs, especialment les nous, ametlles i cacauet, contenen zinc, seleni i vitamina B en grans quantitats. Aquests nutrients es van vincular a diferents estudis amb un menor risc de pèrdua prematura de cabells i encanecimiento.
  9. Cereals integrals i grans sencers, perquè són rics en vitamina B5 i inositol, un compost que és considerat un dels principals nutrients per estimular el creixement de cabells i evitar la calvície. Molts especialistes en dermatologia informen que els nivells baixos d’inositol provocarien aprimament i caiguda de cabells.
  10. No oblidis l’aigua: Si vas notar que el teu cabell es trenca, cau en excés, s’enreda molt, o no creix, pot ser per falta d’hidratació. L’aigua no és un aliment en si, però té una funció clau en l’organisme i en la salut de els cabells. La manca d’hidratació és la causa més habitual d’una cabellera aspra, opaca i sense brillantor. Bevent a l’almenys vuit gots d’aigua a el dia podràs controlar aquesta situació.

Mª Eugènia Gonzalez. Llicenciada en Farmàcia. nº col·legiada 14375

FONT BIBLIOGRAFICA:
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/
https://www.clubdefarmacia.com/wp-content/uploads/files_mf/protocoloactuacionfarmaciasproblemaderma.pdf
Revista el Farmacéutico, no578

MEG
meugenia@farmaciameg.com