Beneficis de l'esport durant el càncer - Farmàcia Maria Eugènia González
15847
post-template-default,single,single-post,postid-15847,single-format-standard,bridge-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-19.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default

Beneficis de l’esport durant el càncer

Beneficis de l’esport durant el càncer


Tots sabem que l’esport té diversos beneficis per a la salud. Més enllà de millorar la percepció que tenim sobre el nostre propi cos, l’esport disminueix l’estrés, millora l’estat d’ànim i facilita les relacions socials. Diversos estudis científics demostren que l’esport protegeix especialment davant del càncer, però especialment, del càncer de colon i del càncer de mama.
En una situació de càncer, la pràctica esportiva està indicada pels seus múltiples beneficis per fer front als efectes secundaris produïts pels tractaments mèdics. Alguns són:
 Ajuda a tolerar millor el tractament
 Alenteix i redueix la recurrència del càncer
 Millora el to muscular.
 Disminueix l’ ansietat
 Minimitza la temuda fatiga, antiguament tractada amb repòs pels metges.
Viure d’una forma sedentària és perjudicial sempre, però en aquest procés patològic especialment, produirà

  • Debilitat muscular
  • Major sensació de fatiga
  • Empitjorament de la composició corporal
  • Baixa autoestima i motivació
    Com començar amb la pràctica esportiva?
    N’hi ha prou amb realitzar uns 30 minuts al dia d’exercici moderat durant 5 dies a la setmana per gaudir del seus avantatges. Podem escollir el running suau, fer bicicleta o altres modalitats com la pràctica de ioga, entre d’altres més intensos, però si no en veiem prou capaços o mai hem fet esport, podem començar a incorporar petites modificacions a la nostra vida diària, com evitar escales mecàniques i ascensors, o desplaçar-nos a peu en comptes de fe-ho en vehicle.
    També podem consultar a un especialista que revaluï les nostres necessitats (treball de força, estiraments etc) i ens prepari pautes d’exercicis personalitzades. Realitzar aquesta consulta és especialment recomanable en cas de patir patologies pulmonars o cardíaques prèvies, anèmia o dèficit de electròlits produït per la quimioteràpia ja que d’aquesta forma, evitarem riscos i millorarem el rendiment físic

Nereida García
Fisioterapeuta
colegiada num: 6534

Tags:
,
MEG
meugenia@farmaciameg.com